Enkel glas en HR glas bestellen: Wat is het verschil?

HR glas bestellen? Als je een glazen raam of deur wilt bestellen, is het belangrijk om te weten of je enkel glas of HR glas nodig hebt. In dit artikel gaan we dieper in op het verschil tussen deze twee soorten glas, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Kenmerken van enkel glas

Enkel glas is het traditionele type glas dat al jaren wordt gebruikt. Het bestaat uit één lagen glas en het is relatief goedkoop. Het heeft echter verschillende nadelen. Ten eerste is het niet erg energie-efficiënt, waardoor het moeilijk is om de warmte in je woning te behouden. Ten tweede is het ook niet erg goed geïsoleerd, waardoor je meer geluidsoverlast van buiten kunt ervaren.

Kenmerken van HR glas

HR glas is een veel modernere vorm van glas. Het bestaat uit twee of meer lagen glas die zijn samengevoegd met een luchtschil. Dit zorgt ervoor dat het veel energie-efficiënter is, waardoor je minder warmteverlies zult ervaren. Het is ook veel beter geïsoleerd, waardoor je minder last zult hebben van buitengeluiden. HR glas is echter ook duurder dan enkel glas.

Vergeleken en keuzegids

Het is duidelijk dat er een aantal verschillen zijn tussen enkel glas en HR glas. Als je op zoek bent naar een energie-efficiënte, goed geïsoleerde optie, dan is HR glas waarschijnlijk de beste optie voor jou. Als je echter op zoek bent naar een goedkopere optie, dan is enkel glas waarschijnlijk de beste optie. In beide gevallen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je glas wordt geïnstalleerd door een professionele glaszetter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *