Verslagen optredens / Foto's

Foto's 2016

 Klik op een foto's voor vergroten en beweeg de aanwijzer op een foto naar
links of rechts bovenin en klik op  prev of  next >   (<vorige of volgende>  foto) 

Optreden op korenfestival Heideweek Ede 21 aug 2016

 

Optreden op korenfestival Nunspeet 6 aug 2016

 

Optreden op camping Ackersate Voorthuizen 5 aug 2016

 

Flashmobs op Oud Veluwse Markt op 21 juli 2016

 

Optreden bij Haringparty Putten op 23 juni 2016

 

Optreden bij Haringparty Voorthuizen op 17 juni 2016

 

Optreden t.b.v. Frits Poot bij Vink op 2 juni 2016

 

Optreden verzorgingstehuis De Amaniet in Ermelo op 1 juni 2016

 

Optreden met Shantychör Verden op Raadhuisplein 27 mei 2016

 

Optreden bij Voorthuizen Straalt op 9 april 2016

 

zie ook via Menu bij Video

Optreden in Kasteel Schaffelaar voor Alfred Schoenmakers op 5 maart 2016

 

Foto's 2015

Optredens bij Bakker van der Veer en Ruimzicht op 31 dec 2015

 

 
Geslaagd HRO-optreden bij Van der Veer 

De oliebollenverkoop bij bakker Van der Veer op oudejaarsdag leidt traditiegetrouw tot een lange rij wachtenden. Teneinde dit wachten te veraangenamen heeft HET ROER OM voor de 3e achtereenvolgende keer voor amusement en afleiding gezorgd. Met enthousiasme en veel plezier werd voor alle aanwezigen, waaronder vele trouwe fans en –nu ook- marktbezoekers, een mooi en gevarieerd repertoire gezongen. De 45 zangers stonden ter bescherming tegen de doordringende koude wind in een – aan 3 zijden - goed gesloten oplegger. Dat Wilma en onze 5 aanwezige muzikanten meer last hadden van de kou heeft niemand gemerkt.
Jaap van der Veer was weer zeer tevreden en het koor heeft zich uitstekend kunnen opwarmen voor het, inmiddels ook traditionele, optreden bij de altijd sfeervolle oude-jaarsviering ’s middags in het warme Ruimzicht; het laatste HRO-optreden in 2015.

Optreden Norschoten locatie Kweekweg 5 november 2015

 

 

Het traditionele optreden in het najaar op de Kweekweg geeft net als de optredens in andere verpleeg- en verzorgingshuizen altijd veel voldoening. De bewoners verheugen zich er al lange tijd tevoren op en waarderen ons optreden enorm. Dit leidt ertoe dat zo’n optreden doorgaans zeer ontspannen verloopt en dat er ruimschoots gelegenheid is voor een kwinkslag of spontane ‘grappen’.

Het volledig Nederlandstalige repertoire was gisteravond helemaal op het aanwezige publiek afgestemd. De melancholieke solonummers raakten de gevoelige snaar waardoor de zaal er stil van werd. Andere liedjes, waaronder ‘De Marine’, bleken echter onvervalste en succesvolle meezingers. 

Shantyfestival Wereldeidag Barneveld 10 oktober 2015

 Het weer tijdens het 175e optreden van HET ROER OM ter gelegenheid van de 8e Wereldeidag was ideaal zodat we ons mochten verheugen op grote publieke belangstelling zoals de door Jack gemaakte foto’s illustreren. We hebben het weer bij de WED en dus de belangstelling wel eens anders ervaren!

De door de Stichting Wereldeidag uitgenodigde koren de Kajuitzangers uit Putten (23 zangers) en het Matrozenkoor uit Apeldoorn (12 zangers) maakten dit mini-shantyfestival compleet.

Het samenstelling van het ook nu weer gevarieerde repertoire was voor veel van onze solisten de ideale gelegenheid om zich aan het Barneveldse publiek te presenteren, waarin allen - .gelet op de lovende reacties - ook uitstekend zijn geslaagd. Daarnaast kreeg het volledige koor, bestaande uit 45 zangers en 5 muzikanten, onder leiding van Wilma veel positieve reacties met name van toeschouwers die ons al langer niet tijdens en optreden hadden gehoord en gezien.

Optreden Woonzorgcentrum "De Amaniet" Ermelo 1 okt 2015

Ons koorlid Wim Doppenberg heeft tijdens het aanbrengen van zonneschermen in woonzorgcentrum De Amaniet in Ermelo veel ‘overlast’ bezorgd zodat hij de bewoners ter compensatie een optreden van HET ROER OM heeft aangeboden, hetgeen alle betrokkenen heel goed is bevallen.

Met 40 zangers en 4 muzikanten melden we ons o.l.v. Wilma Bouwman ‘Bij de Marine’ en gingen onmiddellijk ‘Deze zee’ op waar we al gauw ‘Op de woelige baren’ terecht kwamen waar de ‘Zuiderzeeballade’ onder het ‘Ruisen der golven’ ten gehore werd gebracht. Op volle zee bleek dat ‘Janmaat ook echt nog van zingen houdt’. Met ‘Ketelbinkie’ aan boord kwamen we op ‘Ameland’, waar we dachten de ‘Klokken van Arnemuiden te horen luiden’. Op Ameland bevond zich naast ‘Een verzonken stad’ ook een ‘Klein café aan de haven’en tot onze grote verrassing troffen we hier ook ‘Het meisje van Stellendam’, dat wederom haar hoofd schudde…. ‘Aan het strand stil en verlaten ‘ hebben we met weemoed  ‘Goodbye my lover’ gezongen hopend dat we het meis bij het volgende optreden weer zullen zien.

De afwezigheid van zowel fluit, gitaar als mondharmonica maken we niet vaak mee. Hierdoor ervaren we dat we v.w.b. de variatie in muzikale begeleiding wel erg verwend zijn.

Shantyfestival Arkels Visserskoor 29 september 2015 

We hebben met z’n allen een prachtige dag beleefd in Gorinchem. Prachtig weer en een zeer goede organisatie.

‘s Morgens vertrokken met de bus om 08.45 uur uit Barneveld. Aan boord een vriendelijke chauffeur. Om ongeveer 09.50 uur kwamen we aan bij De Nieuwe Doelen, waar we op een zeer vriendelijke en behulpzame manier werden ontvangen. Er was koffie en een broodje en we konden op ons gemak even zitten en ons voorbereiden op wat ging komen.

We werden welkom geheten door de voorzitter van het Arkels Visserskoor, en krijgen enige informatie over de gang van zaken die dag. Koor voor koor gingen we daarna naar buiten waar we bij de uitgang van het gebouw werden voorzien van een lunchpakket. Op de Grote markt werden we verwelkomd door de wethouder van cultuur van Gorinchem, waarop aansluitend de koren zich naar hun podium begaven waar ze op moesten treden.

Tussen de verschillende optredens op dezelfde locatie had men een tussenruimte gepland van 20 minuten,  waardoor het volgende koor voldoende tijd had om zich op te stellen inclusief de apparatuur. Prima geregeld!!!! De nieuwe regeling om te verplaatsen materiaal van te voren in te delen heeft goed gewerkt. Dank voor de medewerking!!!

Wiel&Wandel Barneveld 5 september 2015 

Shantyfestival Elspeet 29 augustus 2015


Traditiegetrouw waren we weer uitgenodigd voor het festival op de avond van de boer'ndag op de laatste zaterdag van augustus op de Brink in Elspeet.

Onze EC/GC heeft ook dit jaar weer op uitstekende wijze het geluid en de verlichting verzorgd. En bij de samenzang werd ook van onze monitorschermen gebruik gemaakt.

Op het enige podium werd volgens een strak schema van 19.00 tot 23.45 uur, opeenvolgend door de 4 aanwezige koren (Meulenzangers, HET ROER OM, Ermeluiden en Kajuitzangers), een optreden van 20 a 25 minuten verzorgd. Hierna volgde nog een samenzang, waarna de avond werd afgesloten met fraai vuurwerk. Met 40 zangers was HET ROER OM deze avond het grootste koor en ook aan de diversiteit van de instrumenten konden de overige koren niet tippen.
Onder ideale weersomstandigheden genoot het in groten getale opgekomen publiek volop van de variëteit van de optredens waardoor het tot en met
de samenzang gezellig en druk bleef.

Dat Wilma nu onze nieuwe dirigente is als opvolgster van Ria is inmiddels ook bekend.
Een zeer geslaagd festival waarvan velen, zowel zangers, muzikanten, dirigenten en publiek hebben genoten.

Kasteel De Schaffelaar Barneveld 29 augustus 2015

Shantyfestival Kajuitzangers Putten op 22 augustus 2015


Na de fantastische en onvergetelijke optredens bij Sail waren we gisteren met 5 muzikanten en 31 zangers, onder leiding van Ria als invaldirigente, alweer aanwezig op het shantyfestival in Putten.

Het ideale zomerweer bracht veel publiek op de been. De finish van het duosportevenement op het Kerkplein zorgde voor extra entourage en vooral bij de samenzang om 17.00 uur voor een groot en enthousiast publiek.

De MRC had een mooi, gevarieerd en afwisselend repertoire samengesteld met mooie solonummers. Het (vocale) enthousiasme tijdens onze optredens op de 3 verschillende podiums liep soms zo hoog op dat Ria ons moest proberen te temperen, hetgeen niet altijd onmiddellijk lukte.

Uiteraard werd ons optreden bij Sail door spreekstalmeester Wim regelmatig met gepaste trots aan het publiek medegedeeld. Er was zelfs iemand aanwezig die ons bij Sail ook gezien en gehoord had!

Tenslotte een compliment aan de trouwe fans die ons ook in Putten kwamen steunen.
Een bijzonder geslaagd festival waar we allen met plezier aan kunnen terugdenken.

SAIL 2015 Amsterdam op 21 augustus 2015


Vrijdag 21 augustus heeft het Barnevelds Shantykoor HET ROER OM twee keer een optreden mogen geven tijdens een zonovergoten en zeer druk bezocht SAIL 2015 in Amsterdam in de fraaiste nautische omgeving die een Shantykoor zich kan wensen. Ja, dat was natuurlijk wel een unieke en op ons lijf geschreven ervaring; hartje Amsterdam, honderdduizenden mensen op de kades, geweldig weer en tientallen prachtige historische schepen op het IJ.
In het voorjaar stuurden we de organisatie een promotiemail met de vraag of wij eens bij dit geweldige evenement aanwezig mochten zijn. En, een beetje verrast, kregen we 2 maanden later een telefoontje dat we uitgenodigd werden om 2 keer, op verschillende podia, een uur te komen zingen. Met een dubbeldeks bus met 84 zangers en trouwe fans aan boord trokken we vrijdagmorgen naar de eerste locatie op het IJplein, aan de noordkant van het IJ schuin tegenover het Centraal Station. Daar stond een fraaie muziektent voorzien van een professionele geluidset en -crew zodat we zelf, behalve onze muziekinstrumenten, nauwelijks iets mee hoefden te nemen.
Mede door het talrijke publiek, pal aan de kade werd het 1e optreden van 12:00 tot 13.00 uur een groot succes. Toen we daarna, weliswaar met de pont, overvoeren naar het Java-eiland voor ons 2e optreden later in de middag, bleek alles daar nog wat grootser opgezet. Er was een groot professioneel podium beschikbaar (zie foto's) voorzien van uitstekende geluidsvoorzieningen. Het talrijke publiek dat steeds grotere omvang aannam, bleek het gevarieerde optreden van HET ROER OM bijzonder te waarderen o.a. door gedurende het hele optreden enthousiast mee te zingen. Daarmee is dit 169e optreden van het koor sinds de oprichting in 2007, voor alle koorleden een fantastische en onvergetelijke ervaring.

Camping De Boshoek in Voorthuizen 15 augustus 2015


Sjaak Hofstede
 heeft een nieuwe video geüpload.  https://youtu.be/f69rCvXIjjY

Het is zaterdagavond, we lopen over camping "De Boshoek" in Voorthuizen. Er hangt een bijzonder sfeertje, mensen lopen ons opgewonden en in haastige pas voorbij, er hangt iets in de lucht, maar wat? Naarmate we verder lopen en het "campingtheater" naderen horen we dat het er vrolijk aan toe gaat. We horen gezang. Een lied over een meisje en een zeeman. Als we bij de ingang aankomen is het een drukte van jewelste, Een grote schare fans blokkeert de ingang, Na ons door de drukte een weg te hebben gebaand naar de bühne wordt alles duidelijk. Hier gebeurt het vanavond. Een rode gloed overweldigt ons en op de bühne staat een Shantykoor, in dito gekleurde blouses, de sterren van de hemel te zingen. Wat een vrolijke bedoening, de sfeer zit er goed in. Het blijkt Shanty koor "Het Roer Om" te zijn. Alom bekend op de Veluwe. Ik ontwaar tussen al die prachtige grijze koppen een bekende. Hé jij hier ook..zwager Hamp ? Een kort maar gedegen onderzoek vertelt me dat deze gezellige groep levensgenieters binnenkort een gooi doet naar landelijke, zoniet wereldwijde, bekendheid. Ze blijken te zijn uitgenodigd om vrijdag aanstaande een concert te verzorgen op Sail Amsterdam. Na de perikelen van een Junge die bald wieder moet komen (Ketelbinkie???) van een stil en verlaten strand, om op Ameland in een klein café aan de haven, rum uit Jamaica moet komen drinken met een meisje uit Stellendam, nemen we afscheid en wensen we ze een fantastisch concert op Sail toe. En het bleef nog lang onrustig op Camping 'De Boshoek".   www.sjhfotografie.weebly.com  

Shantyfestival Ede 8 augustus 2015

Dat was dan nummer drie deze week. Twee festivals en een ‘normaal’ optreden binnen een week, een unicum in de historie van HET ROER OM. Het festival in Ede op een mooie locaties en heel enthousiast publiek. Henk Nes was dirigent en accordeonist tegelijk en dat ging hem prima af. Heerlijk gezongen en genoten van de ambiance. Voor herhaling vatbaar.

Camping Ackersate in Voorthuizen 7 augustus 2015


Op vrijdagavond traden we op de camping Acktersate in Voorthuizen op. Een prima locatie tegenover de cafetaria en dus vlak bij het bier. Het weer liet zich niet van zijn beste kant zien waardoor het tweede blok moest worden uitgesteld. Maar toch hebben we ons stevig geweerd.

Shantyfestival Nunspeet 1 augustus 2015


Vandaag in Nunspeet waar 12 koren streden om de hoogste eer. Dat wisten wij eigenlijk niet echt, of we hebben ons dat niet gerealiseerd, maar desalniettemin zijn we ex aequo vierde geworden. Ermeluiden met dirigent Ton de Kruijf en (ook onze) muzikaal leider Henk Nes zijn verdiend eerste geworden. Naar ons eigen gevoel waren ons eerste en derde blok de beste, het tweede viel wat tegen wat ook aan de geluidsinstallatie lag.
We hebben (weer) kunnen constateren dat onze eigen installatie toch wel erg goed is!
De sfeer in Nunspeet was prima, het weer werkte aan alle kanten mee, mede daardoor was er veel publiek en dat was ook enthousiast. En wie ook enthousiast was was Wilma die echt haar vuurdoop kreeg met een flinke dosis spierpijn als gevolg.

Buitenoptreden bij NEBOplus op 3 juli 2015


Wat was het warm vrijdagavond bij Nebo. MAAR wat was het gezellig.  De verzorging was prima met koel water en frisdranken. Ook na afloop was er als dank voor het optreden een heerlijk koel biertje. De dames van het organisatiecomité waren heel enthousiast over ons optreden. Mevr. Hartkamp gaf aan dat we waarschijnlijk volgend jaar weer op de lijst staan om op te treden.

Haringparty in Partycentrum "De Huifkar" in Putten op 18 juni 2015

Een optreden in ongedwongen sfeer. De verzorging was uitstekend geregeld. De nieuwe haring smaakt voortreffelijk zoals we ruimschoots geconstateerd hebben  en ook de warme, gerookte zalm was van uitstekende kwaliteit! Het was tevens het eerste openbare optreden onder leiding van onze nieuwe dirigente Wilma Bouwman.

25 jarig bestaan van Echte Bakker van der Veer in Barneveld 2 mei 2015


Zaterdag 2 mei was het dan zo ver. Shantykoor Het Roer Om geeft een drietal optredens ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van Echte Bakker Van der Veer in Barneveld. Alle zangers en muzikanten waren uitgenodigd voor een GRATIS ontbijt om 8.15 uur. Op het Gowthorpeplein was een gigantische tent opgebouwd. Daarin konden de klanten van Bakker van der Veer vanaf 7:30 uur to 12:30 uur in een drietal groepen komen ontbijten. Het was een geweldig succes. In totaal zijn er tussen de 750 en 800 mensen komen ontbijten. Na afloop van het laatste optreden was er natuurlijk het traditionele borreltje als afscheid. Al met al een geweldig idee om zo je jubileum te vieren. Wij danken Jaap & Aukje voor dit geweldige initiatief.

Optreden bij verjaardag dirigente Ria aan de Ericahof op 18 april 2015 

Optreden Norschoten locatie Klaverweide 13 april 2015

Optreden 's Heerenloo Wekerom 21 maart 2015 


Optreden Rode Kuis Ede-Lunteren 24 januari 2015Foto's 2014

Compilatie diverse optredens


HRO Festival 24 mei 2014

Foto's 2013

Foto's 2012

HRO op de futuristische tour

Wereld Eidag Barneveld 13 oktober 2012


meer foto's van Johan van Omme te bekijken via volgende link:

http://johanvanomme.nl/barneveld/bezoek-aan-de-nieuwstraat-barneveld/

Sparta Nijkerk 5 oktober 2012

Varen op de Bounty bij Lelystad 15 september 2012

De Boogh Baarn 14 september 2012

Shantyfestival Schoonhoven 8 september 2012

Schapenmarkt Langbroek 7 juli 2012

ZIGGO DOME 28 juni 2012


Haring happen in Otterlo 14 juni 2012


HRO Shantyfestival 19 mei 2012
Klik voor de foto's van het festival op de volgende link:

https://picasaweb.google.com/107318286201836057990/HROShantyfestival#


Arkemheen Nijkerk 12 april 2012


HRO Jubileumfeest 14 jan 2012

Klik voor de foto's van Jack Heinhuis op de volgende link:

https://picasaweb.google.com/107318286201836057990/HROJubileumfeest#

Foto's 2011

Wereldeidagen zaterdag 15 okt 2011  

Deelnemers korenfestival:

- Shantykoor HET ROER OM Barneveld
- Shanty zangers EDE
- Shantykoor DE BOEKANIERS Harderwijk


en enkele foto's van Saskia van Molenbroeken ook nog een aantal gemaakt door Bram van de Heuvel:zie ook de hele serie van Bram:

https://picasaweb.google.com/108024000616843055754/Wereldeidagen2011#

zie nog meer foto's van WED2011 bij Picasa:  

https://picasaweb.google.com/107318286201836057990/Wereldeidagen2011#


Shantyfestival Woudsend 10 sept 2011

zie meer foto's bij Picasa:

https://picasaweb.google.com/107318286201836057990/ShantyfestivalWoudsend#

en de foto's op de site van de Pollesjongers:

https://picasaweb.google.com/113611312302058210055/Shantyfestival11September2011#

Foto's 2010

Shantyfestival Spakenburg 4 september 

klik voor fotoalbum op:   album

Shantyfestival Zeist 21 augustus

Geluid toen en nu

Brandweer nostalgie

Foto's 2009

Het bestuur

Feestavond HRO 26 oktober

Wereldeidag Barneveld 10 oktober

Norschoten 29 september

Schaffelaartheater en Wiel en Wandel 20 juni

Vlaggetjesdag Barneveld 13 juni

Optreden Kootwijkerbroek 26 mei

De nieuwe materiaalwagen

Foto's 2008

Wereldeidag Barneveld 11 oktober

Optreden Speelgoedmuseum 10 september

Optreden Oud Veluwse Markt 14 augustus

Optreden Ermelo 19 juli

Optreden Nulde 31 mei

Foto's 2007

Het allereerste optreden van
Shantykoor Het Roer Om
op de Oud Veluwse Markt
op 16 augustus 2007